SNÖALGER FRÅN PALINA HÅLLER HUDEN FIN I JUL

 

2017 12 07

 

Snöalger från Palina håller huden fin i jul

Palina har just släppt en helt ny hudvårdsserie som går under namnet Palina Skin Philosophy. Serien är fram- tagen utifrån den senaste forskningen inom hudteknologi för att passa oss nordbor med våra kalla vintrar. Tricket är att inte börja för sent med aktiva ingredienser som går på djupet, då hudens åldrande börjar redan i 25-årsåldern.

 

Produktserien består av 17 produkter med allt från serum, rengöring, dag- och nattkrämer till scrub, masker och ögonkrämer. Av dessa 17 är fem anti-age produkter som innehåller upp till fem aktiva anti-age ingredienser varav den viktigaste är Snow Algae. Snöalgen aktiverar vår ”ungdomsgen” Klotho och reparerar skadat DNA vilket kan bidra till att läka bland annat solskador. Den ökar även hudens fuktnivå och skyddar mot UV-skador som kan orsakas av vanligt dagsljus eller många timmar framför skärmen. Resultatet är en friskare, mjukare och slätare hy.

– Vår nya kompletta anti-age serie är det bästa jag skapat sedan min dotter Molly. Snöalgerna passar ju även extra bra under granen och för vårt kalla, torra vinterklimat som sliter på hyn, säger Lina Ivarsson, grundare av hudvårds- märket

– Med Palina Skin Philosophy skapar man själv eller tillsammans med sin hudterapeut allt från enklare hudvårdsprogram till mer omfattande, allt efter Jag har satsat på hög kvalitet och användarvänlighet där varje steg i hud- vårdsrutinen har fått en egen färg som enkelt vägleder och samtidigt förgyller badrumshyllan, berättar Lina vidare.

 

Om Snöalgen

Snow Algae, eller snöalg som den kallas på svenska, är en ny innovativ och aktiv anti-age ingrediens. Snöalgen har i sitt naturliga tillstånd utvecklat en överlevnadsstrategi som gör att den kan leva och växa på glaciärer och evig snö. Omvandlat till hudvård så ger detta algextrakt en anti-age effekt som bygger på kaloribegränsning. Idag vet man att kaloribegränsning ökar livslängden hos individer och organismer. Omfattande studier visar att snöalgen arbetar på cellnivå på två sätt: genom att aktivera och förlänga livslängden hos Klothos, genen som motverkar åldrande samt genom att aktivera AMPK, energisensorn som reglerar cellfunktionerna. Detta resulterar i att aktivering sker på flera plan i huden:

  • Kraftigt förbättrat cellulärt försvar
  • Skyddar hudcellerna mot skador från yttre påverkan
  • Hudbarriären stärks
  • Huden får ett yngre utseende
  • Pigmenteringar blir färre

 

Om Palina

Hudvårdsmärket Palina startade 2010 i ren frustration över att makeup-artisten Lina Ivarsson inte hittade makeup som var bra för huden. Nu växer Palina så det knakar och finns att köpa på salonger i hela Sverige samt via företa- gets egen nätshop www.palina.se.

Redan 2007 började Lina att jaga sminkfabriker runt om i världen för att få fram produkter som skulle leva upp till hennes krav.

På den tiden gick det inte bara att googla upp sminkfabriker som man kanske kan göra idag. Jag höll på i över ett år och sökte utomlands tills jag blev tipsad av Svenska Handelskammaren om en internationell branschmässa där jag hittade mina blivande fabrikspartners, berättar Lina Ivarsson, grundare av Palina.

2010 och flera miljoner senare levererades till slut Palinas makeupserie till Linas salong SkönhetsCompaniet i Örebro. Idag finns även en komplett serie hudvård, solskydd, borstar med mera. Totalt handlar det om över 40 olika produkter. 2012 kom det första stora genombrottet då Palina ställde ut på Hud och Kosmetikmässan samt anställde två säljare.

Palina har vuxit organiskt via produkterna och ryktesvägen. Då och då ger sig bolaget ut på vad Lina kallar sina ”Palina-turnéer”. Hon väljer ut en stad, åker själv dit, träffar flera salonger på orten, berättar sin historia och visar produkterna.

– Hudvård och makeup är en av de mest varumärkesstarka branscher som finns. Du kan sälja i stort sett vad som helst om du sätter något av de historiska, franska varumärkena på burken eller flaskan. Jag förstod snabbt att jag aldrig kommer att kunna konkurrera om utrymmet i folks badrumsskåp med giganterna och deras budgetar om jag inte satsade på en ännu högre grad av verksamma ingredienser. Hudnördar som kan läsa en innehållsförteckning ser ganska snabbt att jag ger mycket för pengarna, berättar Lina

 

Startade:                                       2010.

Gör:                                               Utvecklar och säljer hudvänlig makeup samt hudvårdsprodukter med höga nivåer av ingredienser som verkligen fungerar och förbättrar huden.

Var:                                               Kontor i Stockholm och Örebro. Produkterna tillverkas i Italien hos en av världens främsta producenter.

Grundare:                                      Lina Ivarsson.

Ägare:                                           Lina Ivarsson äger majoriteten av bolaget Palina. Hon äger och driver även sedan 2005 Örebros största skönhetssalong; SkönhetsCompaniet. Claes Röhnisch, grundare av sportmodemärket Röhnisch sitter i ledningsgruppen och fungerar som Linas mentor.

Försäljningsställen:                       120 stycken hudvårdssalonger över hela Sverige samt egen e-handel. Internationell expansion pågår där Iran är först ut.

Antal medarbetare:                      8

Omsättning:                                  8,6 miljoner under 2016. Prognosen för 2017 är ca 10-12 miljoner kr.

 

Om Lina Ivarsson

 

Ålder:                                            41 år.

Bor:                                                I ett villaområde i Örebro.

Familj:                                           Man och dotter, 2 år.

Utbildning:                                    IT-samordnare och sedan utbildning till makeup-artist 2001. Därefter kurser och själv-

studier inom dermatologi.

 

 

Pressmeddelande som pdf

PM Palina_171207

För ytterligare information och bokning av intervjuer samt högupplösta bilder, vänligen kontakta:

Liza Skoglund, 072 350 92 22, liza@balodis.se